Friday, August 17, 2007

Οι πεποιθήσεις μου

Ως εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς παράταξης τάσσομαι υπερ ενός κράτους που να χαρακτηρίζεται από τις αρχές της δημοκρατίας, της ελεύθερης αγοράς και της κοινωνικής πρόνοιας.

Το κράτος ανήκει δικαιωματικά στους πολίτες του και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του οφείλουν να βρίσκονται στην υπηρεσία τους. Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη θα πρέπει να προστατεύονται και να διασφαλίζονται με κάθε μέσο από την πολιτεία.

Επιθυμώ μια ευημερούσα, μορφωμένη, υγιή και ανοιχτή κοινωνία στην οποία οι πολίτες της θα είναι ελεύθεροι να αξιοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Υπερασπίζομαι τη πολιτική της ελεύθερης οικονομίας και πιστεύω σε μια αναπτυσσόμενη, δυναμική και ελεύθερη αγορά, στην οποία η επιλογή του επιχειρηματία είναι υψίστης σημασίας. Αποτελεί προσωπική μου πεποίθηση πως ο πολίτης υπερασπίζει καλύτερα τα συμφέροντα της πολιτείας, όχι όταν η αρχική του πρόθεση είναι να τα υπερασπίσει, αλλά, όταν επιχειρεί να προωθήσει πρώτα τα δικά του. Γι’ αυτό τασσόμαι υπέρ του περιορισμού της κρατικής παρέμβασης στις επιχειρήσεις και της γρήγορης και άμεσης πληροφόρησης των πολιτών. Η εργατικότητα, η επιχειρηματικότητα, η οικονομία και η ανάληψη των προσωπικών ευθυνών θα πρέπει να προωθείται και να ανταμοίβεται.

Παράλληλα, προσβλέπω σε ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας που θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Όλοι οι πολίτες της χώρας μας αξίζουν μια καλή ποιότητα ζωής!

Εμπνευσμένη από τη παραπάνω ιδεολογία, σας καταθέτω τις απόψεις μου και σας καλώ σε ανοιχτό διάλογο για τη διατύπωση των δικών σας απόψεων πάνω στα θέματα που θίγονται.

No comments: